Kiš sa pilećim mesom

Kiš sa pilećim mesom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Kiš sa pilećim mesom
Fotografije: Niki
1 / 2
06/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Skuvaj50 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
"Slani kiš koji ima sve što želimo da jedemo danas - ne samo pileće meso"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 250 g
  • maslac - 250 g
  • voda - 5 kaška
  • so - 1/2 kašičice
  • Nadev
  • pileći file - 500 g, skuvan
  • grašak - 2 šake
  • paprika - 1 komad
  • pavlaka - 300 ml, za kuvanje
  • jaja - 5 komada
  • kačkavalj - 250 g
  • slanina - 150 g, parčići
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac rastopimo i od nabrojanih sastojaka zamesimo testo.

Uvijamo ga u prozračnu foliju i ostavljamo u frižider da se stegne.

Stegnuto testo za kiš razvijamo i stavljamo u namazanu posudu za pečenje tako da obuhvati i zidove posude.

Dno izbušimo viljuškom.

Sipamo grašak, iskidano skuvano pileće emso, očišćenu i na ivice isečenu papriko.

U posudi mutimo jaja, dodajemo pavlaku, narendan kačkavalj i suve začine.

Pečemo slani kiš u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude polu gotov.

Izvadimo kiš sa pilećim mesom, poređamo parčiće slanine i zapečemo dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: