Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pire»Pire od belog pasulja i parmezana

Pire od belog pasulja i parmezana

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Pire od belog pasulja i parmezana
Fotografije: Ivana Mirković
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Možete ga poslužiti kao predjelo, prilog, za doručak..."

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 400 g, konzerva
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 1/3 šolja
  • parmezan narendan - 60 g
  • limunov sok - 4 s.k.
  • so - opciono
  • biber - opciono
  • vlašac - dekoracija
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve sastojke u blender i mešajte dok ne postane glatko.

Začinite po ukusu, dodajući još malo limunovog soka ako mislite da treba.

Poslužite na sobnoj temperaturi na hlebu, bagetu ili tosiranom hlebu.

Slobodno upotrebite koji god beli pasulj više volite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: