bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina sa pečurkama i pavlakom

Piletina sa pečurkama i pavlakom

NatašaNataša
Početnik
39
60
96
2
Piletina sa pečurkama i pavlakom
Fotografije: Nataša
1 / 2
18/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
"Još samo salata, i ručak je gotov"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu stavimo malo vode i belog vina i stavimo belo meso da se kuva otprilike 8 minuta zbog mekoće.

Kad se malo skuva stavimo na tiganj da se malo isprži na masti.

Za to vreme umijemo i očistimo pečurke i iseckamo na pola svaku pečurku.

Stavimo u tiganj da se dinstaju pečurke i stavimo začine po želji ja sam stavila biber, so i malo vegete.

Kad sva voda ispari iz tiganja gde su pečurke, stavimo u to pavlaku za kuvanje i to kuvamo dok se ne zagusti. Ako volite trapist pri kraju kuvanja možete ubaciti i možete kad je pri kraju da ubacite i belo meso ali ja sam na tanjiru prelila preko mesa.

Ja sam kao prilog ispržila pomfrit. Belo meso koje ste pržili i kuvali stavite na tanjir i preko preliv od pečuraka.

Kao dekoraciju sam koristila rukolu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: