Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi sa pečurkama i pavlakom

Pileće grudi sa pečurkama i pavlakom

NatašaNataša
Šegrt
407496
Pileće grudi sa pečurkama i pavlakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Još samo salata, i ručak je gotov"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 300 g
  • pečurke - 200 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • krompir - 4 kom.
  • rukola
  • belo vino - 100ml
  • mast - 1 k.k.
  • biber
  • so
  • vegeta
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu stavimo malo vode i belog vina i stavimo belo meso da se kuva otprilike 8 minuta zbog mekoće.

Kad se malo skuva stavimo na tiganj da se malo isprži na masti.

Za to vreme umijemo i očistimo pečurke i iseckamo na pola svaku pečurku.

Stavimo u tiganj da se dinstaju pečurke i stavimo začine po želji ja sam stavila biber, so i malo vegete.

Kad sva voda ispari iz tiganja gde su pečurke, stavimo u to pavlaku za kuvanje i to kuvamo dok se ne zagusti. Ako volite trapist pri kraju kuvanja možete ubaciti i možete kad je pri kraju da ubacite i belo meso ali ja sam na tanjiru prelila preko mesa.

Ja sam kao prilog ispržila pomfrit. Belo meso koje ste pržili i kuvali stavite na tanjir i preko preliv od pečuraka.

Kao dekoraciju sam koristila rukolu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: