Način pripreme
Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se cedi. Luk i praziluk sitno iseći, a beli luk protisnuti.
Oprati piletinu i odvojiti batak i karabatak. Preseći karabatak uz kost ako je previše krupan.
Oprati pirinač i ostaviti da se cedi.
Skuvati meso u litri vode sa kokošijim kockama i par zrna bibera po želji.
Rernu zagrejati na 200°C.
Oceđen spanać iseći na trake.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju sa malo maslaca, propržiti luk da zastakli, dodati praziluk da svene i beli luk da zamiriše.
Dobro oceđen pirinač dodati u luk i mešajući pržiti par minuta.
U propržen pirinač umešati spanać, posutu kurkumom u prahu, naliti pilećim bujonom i pobiberiti.
Kada pirinač nabubri, utistuti kuvanu piletinu i peći u zagrejanoj rerni da lepo porumeni.