Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina na pirinču

Piletina na pirinču

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Piletina na pirinču
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Piletina sa pirinčem i spanaćem - probajte odmah!"

Potrebni sastojci

  • kočanski pirinač - 1 šolja
  • pileći batak sa karabatakom - 3 kom.
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 2 čena
  • spanać, očišćen - 200 g
  • kokošija kocka za supu - 2 kom.
  • pileći temeljac - 3 šolje
  • morska so - po potrebi
  • biber - sveže mleveni
  • kurkuma - u prahu
  • biber - u zrnu
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • jogurt - gusti
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se cedi. Luk i praziluk sitno iseći, a beli luk protisnuti.

Oprati piletinu i odvojiti batak i karabatak. Preseći karabatak uz kost ako je previše krupan.

Oprati pirinač i ostaviti da se cedi.

Skuvati meso u litri vode sa kokošijim kockama i par zrna bibera po želji.

Rernu zagrejati na 200°C.

Oceđen spanać iseći na trake.

Na umereno zagrejanom maslinovom ulju sa malo maslaca, propržiti luk da zastakli, dodati praziluk da svene i beli luk da zamiriše.

Dobro oceđen pirinač dodati u luk i mešajući pržiti par minuta.

U propržen pirinač umešati spanać, posutu kurkumom u prahu, naliti pilećim bujonom i pobiberiti.

Kada pirinač nabubri, utistuti kuvanu piletinu i peći u zagrejanoj rerni da lepo porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: