Hleb sa ruzmarinom i maslinama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
04/05/2019
"Ako vas svaki zalogaj tera da zatvorite oči i da sanjate o senci maslinovog drveta, to je sigurno hleb sa ruzmarinom i maslinama, napravljen po ovom receptu "
Priprema90 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte blago sveže mleko i pomešajte ga sa kašičicom šećera, kockom kvasca i 1-2 kašike maslinovog ulja. Dodajte kašičicu belog brašna. Ostavite smesu na toplom 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.

Pomšajte u dubokoj posudi belo i ražano brašno, dodajte prstohvat soli i promešajte. Oformite udubljenje i sipajte kvasac. Dodajte meki maslac i 3 kašike maslinovog ulja. Počnite da mesite meko testo dodajući mlaku vodu, ako je neophodno. Oblikujte testo u loptu i prebacite u posudu. Pokrijte prozračnom folijom. Ostavite testo da naraste 20-25 minuta na toplom.

Kada testo za hleb naraste, ponovo ga umesite i razvijte u list dbljine pola centimetra. Iseckajte na sitno struk ruzmarina i pospite testo. Pospite krupno iseckanim maslinama.

Uvijte hleb u rolat i oblikujte po svojoj želji. Stavite u kalup za pečenje. Pokrijte prozračnom folijom i ostavite da naraste ponovo novih 20-30 minuta.

Umutite žumance jednog jajeta sa 1-2 kašike pavlaka i namažite hleb.

Pospite semenom maka i prebacite u rernu i pecite u pretkodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar