Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa ruzmarinom u rerni

Svinjetina sa ruzmarinom u rerni

Svinjetina sa ruzmarinom u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Aromatična svinjetina traži društvo za ručak, da li ste vi slobodni?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 - 400 g, na kocke
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • vodeni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • pet vrsta bibera - 1 prstohvat
  • ruzmarin - svež
  • kečap - 1 kašika
  • pivo - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu ili tiganj sipajte malo masnoće. Stavite beli luk, ne ljuštite ga i zapržite ga kratko.

Izvadite i izdvojte u tanjiru. U istoj masnoći zapržite svinjetinu dok ne postane zlatasta.

Dodajte luk, isečen na sitno, a šargarepu na kolutove, Zapržite 5-7 minuta i isključite.

U posudu isecite krompir na velike kocke. Posolite i promešajte.

Stavite meso preko krompira.

Rastvorite kečap u vodi i sipajte u posudu za pečenje. Dodajte pivo.

Poređajte beli luk i ruzmarin odozgo. Pospite biberu. Ovde imate dve varijante:

1- uvijte aluminijumskom folijom;

2 - pecite u vatrostalnoj posudi sa poklopcem (tako sam ja uradila).

Pečenje oduzima sat i po na 200 stepeni.

Svinetina sa ruzmarinom u rerni je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: