Način pripreme
U šerpu ili tiganj sipajte malo masnoće. Stavite beli luk, ne ljuštite ga i zapržite ga kratko.
Izvadite i izdvojte u tanjiru. U istoj masnoći zapržite svinjetinu dok ne postane zlatasta.
Dodajte luk, isečen na sitno, a šargarepu na kolutove, Zapržite 5-7 minuta i isključite.
U posudu isecite krompir na velike kocke. Posolite i promešajte.
Stavite meso preko krompira.
Rastvorite kečap u vodi i sipajte u posudu za pečenje. Dodajte pivo.
Poređajte beli luk i ruzmarin odozgo. Pospite biberu. Ovde imate dve varijante:
1- uvijte aluminijumskom folijom;
2 - pecite u vatrostalnoj posudi sa poklopcem (tako sam ja uradila).
Pečenje oduzima sat i po na 200 stepeni.
Svinetina sa ruzmarinom u rerni je mnogo ukusna.