Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Aromatična pita sa mesom

Aromatična pita sa mesom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Aromatična pita sa mesom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Vreme je za večeru!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g, od heljdinog brašna
  • mlevena junetina - 600 g
  • luk - 1 veća glavica
  • crvena paprika - 1 kom.
  • ljuta paprika - 2 kom.
  • peršun - 1 kašika
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • kumin - 1 kašičica, u prahu
  • morska so - po ukusu
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • za premazivanje kora
  • jaja - 2 kom.
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • gazirana mineralna voda - 300 ml
  • morska so
  • za posipanje
  • susam - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, ljutu papriku i peršun sitno iseckati.

Crvenu papriku iseći na kockice.

U većem tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju propržiti paprike, dodati luk, a nakon par minuta i mleveno meso. Posuti usitnjenom mesnom kockom, posoliti, pobiberiti, umešati kumin i peršun.

Kada meso promeni boju skloniti sa vatre.

U odgovarajućoj činiji umutiti jaja, ulje i mineralnu vodu.

Posoliti po ukusu.

Podmazati odgovarajuću tepsiju ili đuveč.

Prebrojati kore i podeliti na tri dela.

U pripremljenu posudi za pečenje postaviti prvu 1/3 kora, svaku premazati prelivom, rasporediti 1/2 nadeva, ponoviti postupak sa drugom trećinom kora, kao i sa preostalim nadevom i korama. Premazati i poslednju koru i po želji posuti susamom.

Rernu uklučiti da se zagreva do 180°C.

Za to vreme kore će lagano upiti sav premaz.

Peći oko 30 minuta do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: