Ratatouille

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272366598168
Ratatouille
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
25/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Danas putujemo u Francusku, da li želite da nam se pridružite?"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 veći kom.
  • tikvica - 2 kom., srednje veličine
  • luk - 1 veća glavica
  • paprika - 2 kom.
  • ljuta paprika - 1 kom.
  • paradajz - 3 - 4 kom
  • beli luk - 5 čenova
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • šećer - 3/4 kašičice
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • majčina dušica
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan, tikvice, paprike i paradajz iseći na kocke približno iste veličine.

Luk iseći na kockice a beli luk na listiće.

Na tri kašike zagrejanog maslinovog ulja pržiti patlidžan, uz povremeno protresanje, oko 10 minuta, da porumeni. Posoliti, preručiti u odgovarajući sud i ostaviti sa strane.

U isti tiganj doliti ulja i pržiti tikvice oko 3-4 minuta, takođe uz protresanje.

Propržene tikvice posoliti, preručiti i ostaviti sa strane.

Ponovo doliti ulja, pa pržiti luk da zastakli, dodati paprike, pržiti da dobiju umereno smeđu boju, dodati beli luk da zamiriši, umešati koncentrat paradajza, dodati sveži paradajz, majčinu dušicu, šećer, morsku so i dinstati oko 10 minuta.

U tiganj vratiti patlidžan, pažljivo promešati i sve zajedno pržiti oko 10 minuta, zatim vratiti tikvice i nakon minut dva, doterati ukus i skloniti sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti