Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice sa pirinčem i pečurkama u rerni

Tikvice sa pirinčem i pečurkama u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Tikvice sa pirinčem i pečurkama u rerni
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
21/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Dobija se jedno mnogo prijatno i ukusno jelo od tikvica sa pirinčem i pečurkama u rerni"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • pečurke - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 100 ml
  • beli luk - 2 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • peršun
  • so - po ukusu
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte oko 15 minuta očišćene i na krupne parčiće isečene pečurke.

Nakon toga odajte na sitno isečenu glavicu luka i dinstajte još 5 minuta.

Isecite tikvice i paradajz na krupne kocke i stavite ih u pečurke i luk.

Dinstajte još oko 10 minuta.

Dodajte pirinač, čenove belog luka, isečene na sitno, biber, začin od povrća i so po ukusu.

Dinstajte još 5 minuta mešajući često.

Sipajte u smesu tri šolje tople vode i prebacite u posudu za pečenje.

Stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i kuvajte na 220 stepeni oko 30 minuta.

Gotove tikvice sa pirinčem pospite sitno isečenim svežim peršunom.

P.S: Ako imate male tikvice, možete da ih prepolovite, da ih izdubite, tako da dobijete čamčiće i da ih napunite smesom, opisanom gore, pre nego što dodate toplu vodu u nju. Stavite ih u posudu za pečenje u rasporedite smesu oko njih. Dobiće se mnogo prijatno i ukusno jelo od tikvica sa pirinčem i pečurkama u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: