Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeni posni pasulj sa kiselim kupusom

Pečeni posni pasulj sa kiselim kupusom

Pečeni posni pasulj sa kiselim kupusom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Serviramo odličnu večeru od pasulja sa kiselim kupusom - odgovarajuća za post i svaki dan"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 2 šolje, kuvan
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kiseli kupus - 1 šolja, dobro isečen
  • pasta od paradajza - 1 supena kašika
  • lovorov list
  • so
  • biber
  • bujon od povrća - 1/2 šolje
  • praziluk - 1 komad
  • za mrvice
  • hleb - 3 kriške
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - veza
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte praziluk i dinstajte 5 minuta u maloj količini ulja. Dodajte pastu od paradajza i alevu papriku. Nakon 1-2 minuta dodajte kiseli kupus i pasulj.

Sipajte bujon, začinite začinima i prebacite u pleh za pečenje. U secku napravite mrvice od hleba, peršuna, belog luka i maslinovog ulja. Pospite njima pasulj sa kupusom.

Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju 40 minuta.

Izvadite pečeni pasulj, ostavite da se ohladi i servirajte na trpezi za Badnje veče.

Posni pasulj sa kiselim kupusom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: