Način pripreme
Spremamo kore za tortu na sledeći način.
Mutimo jaja, najbolje pomoću miksera. U njih dodajemo šećer i nastavljamo da mutimo dok smesa ne postane vazdušasta.
Dodajemo brašno i ulje i mešamo rukom. U smesu dodajemo i na sitno isečene orahe. Smesa za kore je spremna.
Podelimo smesu u tri jednake posude, koje namažemo maslacem.
Postavimo im dna papirom za pečenje i raspoređujemo smesu za kore u kalupe. Pečemo 15 minuta na 190 stepeni.
Spremamo krem od pavlake, muteći pavlaku pomoću miksera i dodajemo u nju vanilu i šećer u prahu.
Za krem od kafe mutimo maslac pomoću miksera, nakon toga dodajemo pola šećera i instant kafu, koju dodajemo u tankom mlazu u maslac.
Počinjamo da sklapamo tortu tako što stavljamo prvu koru.
Preko nje nanesemo obilnu količinu krema od kafe.
Odozgo stavljamo drugu koru i preko nje opet rasporedimo krem od kafe.
Skorz odozgo stavljamo treću koru.
Preko nje nanesemo krem od pavlake kao i sa strane torte od oraha.
Isečene orahe nanesemo rukama sa strane torte, kao i odozgo.
Stavlljamo u frižider na oko sat novogodišnju tortu sa kafom.