Torta od oraha sa prelivom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
04/07/2017
"Grešno ukusna sirupirana torta sa nežnom aromom oraha "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 082
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 150 g
  • orasi - 150 g, mleveni
  • limun - kora od 1/2 limuna
  • kakao - 30 g
  • Za krem
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • orasi - 150 g, mleveni
  • sveže mleko - 100 ml
  • vanila - 1 kesica
  • kakao - 50 g
  • Za preliv
  • šećer - 400 g
  • voda - 350 ml
  • rum - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Belanca i žumanca se odvoje. Žumanca se zagreju sa dve trećine šećera i mute se dok ne pobele. Sklone se sa vatre i doda im se narendana kora limuna.

Belanca se umute u sneg sa ostatkom šećera. Dodaju se žumanca, kakao, brašno i orasi. Sve se pomeša mnogo dobro i sipa se preko papira za pečenje u okruglu posudu za pečenje. Peče se u umerenoj rerni dok čačkalica ne bude suva.

Za krem: Maslac se blago rastopi i dodaju se šećer, orasi, mleko, vanila i kakao. Sve se promeša dok ne pobeli.

Za preliv: Šećer i voda se kuvaju pet minuta, nakon čega se doda i rum.

Kora se iseče horizontalno na dva dela koji se sirupiraju i između njih se stavi krem. Odozgo i sa strane se takođe namaže kakao kremom i posipa se mlevenim orasima.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar