Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Torta od oraha sa prelivom

Torta od oraha sa prelivom

DayaDaya
Početnik
11338
Torta od oraha sa prelivom
Fotografije: Daya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Grešno ukusna sirupirana torta sa nežnom aromom oraha"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 150 g
  • orasi - 150 g, mleveni
  • limun - kora od 1/2 limuna
  • kakao - 30 g
  • Za krem
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • orasi - 150 g, mleveni
  • sveže mleko - 100 ml
  • vanila - 1 kesica
  • kakao - 50 g
  • Za preliv
  • šećer - 400 g
  • voda - 350 ml
  • rum - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Belanca i žumanca se odvoje. Žumanca se zagreju sa dve trećine šećera i mute se dok ne pobele. Sklone se sa vatre i doda im se narendana kora limuna.

Belanca se umute u sneg sa ostatkom šećera. Dodaju se žumanca, kakao, brašno i orasi. Sve se pomeša mnogo dobro i sipa se preko papira za pečenje u okruglu posudu za pečenje. Peče se u umerenoj rerni dok čačkalica ne bude suva.

Za krem: Maslac se blago rastopi i dodaju se šećer, orasi, mleko, vanila i kakao. Sve se promeša dok ne pobeli.

Za preliv: Šećer i voda se kuvaju pet minuta, nakon čega se doda i rum.

Kora se iseče horizontalno na dva dela koji se sirupiraju i između njih se stavi krem. Odozgo i sa strane se takođe namaže kakao kremom i posipa se mlevenim orasima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: