bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći file, šampinjoni, brokolini

Pileći file, šampinjoni, brokolini

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
258
635
21
Pileći file, šampinjoni, brokolini
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
27/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
"Ovim jelom ćete impresionirati goste, garantujemo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati, beli luk protisnuti, a pečurke iseći na listiće.

Brokolini oprati i odstraniti moguća zadebljanja.

Meso iseći na 5 mm debele odreske, posoliti i pobiberiti.

U većoj, odgovarajućoj posudi, na zagrejanom maslinovom ulju ispržiti začinjenu piletinu da porumeni, po 5 min sa obe strane. Preručiti meso i pokriti.

U istu posudu dodati luk i pržiti na preostaloj masnoći oko 1 minut, naliti 1/4 šolje vode, promešati i sačekati da skoro sva tečnost ispari. Dodati 1 kašiku maslaca, pečurke i pržiti da porumene.

U međuvremenu kuvati brokoline oko 7-8 minuta, ocediti i začiniti po ukusu.

Prženu piletinu iseći na komade veličine zalogaja.

Propržene pečurke preručiti.

U istu posudu dodati preostalu kašiku maslaca, brašno i mešajući žicom kratko propržiti.

Postepeno doliti preostalu količinu vode ili temeljca, dodati usitnjenu kocku i kuvati umak na tihoj vatri da se zgusne.

Vratiti u posudu meso i pečurke.

Kada se sve ponovo zagreje umešati umućenu kiselu pavlaku, skloniti sa vatre i posuti naseckanim peršunom.

Brokoline umešati u jelo ili poslužiti kao prilog.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: