Zapečeni fileti oslića i povrće

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
254
216
607
15
01/03/2021
"Ukusno zapečeno jelo sa ribom i povrćem - prijatno!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano235
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseći na rebarca, paprike na štapiće. a šargarepu krupno naribati. Paradajz bez ljuske i semena iseći na kockice, beli luk na listiće a ljutu papriku na kolutove. Peršun sitno iseckati.

Rernu zagrejati na 180°C.

Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.

Filete ribe posušiti papirnim ubrusom, iseći na komade po želji, posoliti, pobiberiti, poprskati maslinovim uljem i ostaviti sa strane.

U većem tiganju, na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu i pržiti uz povremeno mešanje, da promeni boju. Dodati papriku, beli luk, a nakon par minuta i naseckani paradajz.

Posoliti, pobiberiti i dinstati 10 minuta, uz povremeno mešanje.

Za to vreme rasporediti komade ribe po obloženom plehu i peći 7-8 minuta u zagrejanoj rerni.

Povrće posuti peršunom i doterati ukus.

U vatrostalnu posudu izručiti 1/3 prodinstanog povrća, rasorediti pola količine ispečene ribe, naneti još jedan sloj povrća, zatim preostalu ribu i završiti povrćem.

Poravnati, premazati majonezom ili pavlakom i zapeći u rerni oko 30-40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar