Način pripreme
Najpre iscedimo sok od 1limuna u posudu sipamo 200 ml maslinovog ulja, dodamo prstohvat soli, biber i začin C ili vegetu. Iseckamo vezicu peršuna na sitno i grančicu ruzmarina, te sve skupa izmešamo. U ovu marinadu uvaljamo filete hame i ostavimo u frižider da odstoji jedan sat.
Dok se riba marinira očistimo i operemo povrće, izrežemo na kolutove.
Ugrejemo 100 ml suncokretovog ulja i stavimo povrće da se dinsta na laganoj vatri dok ne omekša. Začinimo sa malo soli i vegetom. Dinsta se oko dvadeset minuta.
Ugrejemo pomešano maslinovo i suncokretovo ulje. Ribu izvadimo iz marinade i prepečemo na tiganju sa svake strane po pet minuta.
Kad je pečena, prebacimo je u posudu sa dinstanim povrćem, poklopimo i krčkamo još pet minuta.
Uz ovako spremljenu ribu možemo poslužiti kao prilog: krompir pire, testeninu ili samo pecivo.