Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Zapečena jela»Zapečeni fileti oslića i povrće

Zapečeni fileti oslića i povrće

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Zapečeni fileti oslića i povrće
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusno zapečeno jelo sa ribom i povrćem - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • fileti oslića - 1 kg
  • morska so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • luk - 2 veće glavice
  • šargarepa - 2 kom.
  • paradajz - 4 kom.
  • paprika - 2 - 3 kom.
  • ljuta paprika - 1 - 2 kom.
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun - 1/3 veze
  • majonez - 2 - 3 kašike, kisela pavlaka ili gusti jogurt
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseći na rebarca, paprike na štapiće. a šargarepu krupno naribati. Paradajz bez ljuske i semena iseći na kockice, beli luk na listiće a ljutu papriku na kolutove. Peršun sitno iseckati.

Rernu zagrejati na 180°C.

Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.

Filete ribe posušiti papirnim ubrusom, iseći na komade po želji, posoliti, pobiberiti, poprskati maslinovim uljem i ostaviti sa strane.

U većem tiganju, na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu i pržiti uz povremeno mešanje, da promeni boju. Dodati papriku, beli luk, a nakon par minuta i naseckani paradajz.

Posoliti, pobiberiti i dinstati 10 minuta, uz povremeno mešanje.

Za to vreme rasporediti komade ribe po obloženom plehu i peći 7-8 minuta u zagrejanoj rerni.

Povrće posuti peršunom i doterati ukus.

U vatrostalnu posudu izručiti 1/3 prodinstanog povrća, rasorediti pola količine ispečene ribe, naneti još jedan sloj povrća, zatim preostalu ribu i završiti povrćem.

Poravnati, premazati majonezom ili pavlakom i zapeći u rerni oko 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti