Način pripreme
Luk iseći na rebarca, paprike na štapiće. a šargarepu krupno naribati. Paradajz bez ljuske i semena iseći na kockice, beli luk na listiće a ljutu papriku na kolutove. Peršun sitno iseckati.
Rernu zagrejati na 180°C.
Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.
Filete ribe posušiti papirnim ubrusom, iseći na komade po želji, posoliti, pobiberiti, poprskati maslinovim uljem i ostaviti sa strane.
U većem tiganju, na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati šargarepu i pržiti uz povremeno mešanje, da promeni boju. Dodati papriku, beli luk, a nakon par minuta i naseckani paradajz.
Posoliti, pobiberiti i dinstati 10 minuta, uz povremeno mešanje.
Za to vreme rasporediti komade ribe po obloženom plehu i peći 7-8 minuta u zagrejanoj rerni.
Povrće posuti peršunom i doterati ukus.
U vatrostalnu posudu izručiti 1/3 prodinstanog povrća, rasorediti pola količine ispečene ribe, naneti još jedan sloj povrća, zatim preostalu ribu i završiti povrćem.
Poravnati, premazati majonezom ili pavlakom i zapeći u rerni oko 30-40 minuta.