Dvobojni domaći puding

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
12/03/2021
"Dvobojni domaći puding da se nežno zasladite popodne"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer sipamo u šerpu i stavljamo na ringlu.

Ostavljamo da se karamelizuje, smanjujući vatru kada počne da se rastapa.

Kada je gotov, sklanjamo sa ringle i dodajemo maslac, mešamo neprestano dok se potpuno ne rastopi.

Rastvaramo skrob i deo mleka, a preostalo mleko zagrevamo.

U zagrejano mleko dodajemo skrob i smesu dodajemo u karamel sa maslacem.

Promešamo dobro i stavljamo ponovo na ringlu i nastavljamo da mešamo dok se smesa ne zgusne.

Gotov puding delimo na dva jednaka dela.

Jedan ostavljamo sa strane, a u drugi dodajemo čokoladu.

Mešamo, dok se čokolada ne istopi.

U odgovarajuće posudice ili čaše sipamo prvo jednu vrstu i odozgo drugu vrstu.

Stavljamo u frižider da se ohladi i tada serviramo dvobojni domaći puding.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar