Način pripreme
Pirinač se očisti i opere veoma dobro dok ne bude bistra voda. Stavlja se u posudu i preliva se vodom.
Ostavlja se da se natopi 30 minuta, nakon čega se voda baca.
U posudu sa poklopcem, u kojoj će se peći musaka, stavlja se sušeni luk i preliva se sa uljem i malo vode.
Dinsta se 20 minuta pod poklopcem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Nakon što se završi dodaje se natopljeni pirinač i promeša se.
Preliva se sa 5 šolja tople vode i peče se pod poklopcem u rerni 30 minuta.
Nakon toga se dodaje grašak, soli se i preliva se sa 2 šolje tople vode.
Peče se pod poklopcem 30 minuta.
Kiselo mleko se promeša sa jajima dok se ne dobije ujednačena smesa kojom se preliva musaka sa pirinčem 30 minuta nakon dodavanja graška.
Nakon što se prelije prelivom, musaka od graška iz 1927. godine se peče 20 minuta bez poklopca na 180 stepeni.