Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od graška iz 1927. godine

Musaka od graška iz 1927. godine

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Musaka od graška iz 1927. godine
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Učinite svoju knjigu recepata raznovrsnom uz ovu musaku od graška - isproban recept"

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g, iz konzerve
  • braon pirinač - 2 šolje
  • suvi luk - 3 kašike
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 500 g
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se očisti i opere veoma dobro dok ne bude bistra voda. Stavlja se u posudu i preliva se vodom.

Ostavlja se da se natopi 30 minuta, nakon čega se voda baca.

U posudu sa poklopcem, u kojoj će se peći musaka, stavlja se sušeni luk i preliva se sa uljem i malo vode.

Dinsta se 20 minuta pod poklopcem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Nakon što se završi dodaje se natopljeni pirinač i promeša se.

Preliva se sa 5 šolja tople vode i peče se pod poklopcem u rerni 30 minuta.

Nakon toga se dodaje grašak, soli se i preliva se sa 2 šolje tople vode.

Peče se pod poklopcem 30 minuta.

Kiselo mleko se promeša sa jajima dok se ne dobije ujednačena smesa kojom se preliva musaka sa pirinčem 30 minuta nakon dodavanja graška.

Nakon što se prelije prelivom, musaka od graška iz 1927. godine se peče 20 minuta bez poklopca na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: