Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa mesnatom slaninom

Lazanja sa mesnatom slaninom

Kristina AleksandrovaKristina Aleksandrova
Početnik
16466
Lazanja sa mesnatom slaninom
Fotografije: Kristina Aleksandrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Bogata lazanja sa slaninom, koju vole svi u kući"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • slanina - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 300 g
  • crveno vino - 100 ml
  • šećer - 1 kašika
  • soja sos - 2 kašike
  • bosiljak - 1 - 2 kašike, sitno naseckan
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - po ukusu
  • kore za lazanje - 1 pakovanje
  • bešamel sos
  • kačkavalj - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite mesnatu slaninu na sitno i dinstajte je sa povrćem oko minut-dva.

Nakon toga dodajte vino i ostavite da se krčka na slaboj vatri.

Kada skoro sva tečnost ispari, dodajte paradajz pire, šećer i začine, mešajte 2-3 minuta i sklonite sa vatre.

Na dno posude za lazanju prvo stavite malo Bešamel sosa, poređajte kore za lazanju, stavite nadev sa slaninom, ponovo Bešamel sos i na kraju narendani kačkavalj...

Ponavljajte postupak dok ne napunite posudu. Poslednji red neka budu kore, nadev, Bešamel, kačkavalj

Pecite sočnu lazanju na 180 stepeni do lepe zlatne boje.

Jedinstvena lazanja sa slaninom - sigurno će vam se dopasti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: