Način pripreme
Čokoladne krofnice za Dan zaljubljenih koje će vas ispuniti srećom!
Najpre zagrejte mleko u mikrotalasnoj (ili na ringli) dok se otprilike ne rastopi bez ključanja, nakon čega ga dodajte u posudu elekričnog miksera zajedno sa šećerom u granulama i suvm aktivnim kvasacem. Ostavite ovu smesu da odstoji 20 minuta dok se ne formira sloj od mehurića ili pena na površini.
Doodajte istopljeni maslac i jaje u smesu sa mehurićima od kvasca i mešajte otprilike minutu. Pričvrstite kuku za testo za mikser i uključite na nisku brzinu. Počnite polako da dodajete brašno po 1/4 šolje odjednom. Nakon što dodate celo brašno, očistite posudu sa strane od zalepljenog testa, nakon čega nastavite da mutite dok se testo za krofnice ne oblikuje u loptu glatku kao svila. Ovo će oduzeti približno 5-6 minuta.
Nabrašnite radnu površinu, nakon toga izvadite testo iz smese, stavite na nabrašnjenu površinu i počnite da razvijate. S vremena na vreme posipajte brašnom gornji deo testa da se ne bi lepilo za oklagiju. Ostavite testo da udupla svoju veličinu i to će oduzeti približno 45 minuta do sat vremena.
U malu posudu za sos na slaboj vatri dodajte mleko, žumanca, ekstrakt vanile i šećer i dovedite do 80 stepeni neprestano mešajući dok se zagreva. Kada dostigne 80 stepeni, dodajte kukuruzni skrob i zagrejte ringlu na nisku temperaturu i počnite da kuvate krem dok ne postane veoma gust. Treba da oduzme otprilike 5-6 minuta. Kada se zgusti do konzistencije pudinga, isključite temperaturu i stavite, tako što zagrabite krem u kesicu za poslastičarski špric sa metalnim vrhom. Stavite u frižider na 30-45 minuta.
Čokoladna glazura: Da biste napravili glazuru, pomešajte šećer u prahu, kakao u prahu i so. Polako dodajte mleko i vanilu i mešajte dok glazura ne postane veoma glatka. Pokrijte najlonskom folijom dok ne budete spremni za upotrebu.
Nakon što testo udupla svoju veličinu i bude spremno za prženje, šerpu do pola napunite uljem od repice i počnite da pržite mekane krofnice. Prženje krofnica će oduzeti 4-5 minuta i treba da ih okrenete barem 2-3 puta za vreme procesa kuvanja, kako biste obezbedili ravnomerno isprženu krofnicu. Nakon što postanu zlatkastko smeđe, izvadite ih iz ulja i stavite na nekoliko suvih papirnih ubrusa ili na rešetku kako biste se otarasili viška masnoće. Ostavite ih da se ohlade na 5-10 minuta pre punjenja i zastakljivanja.
Izvadite čokoladni nadev iz frižidera i počnite da ga stavljate u sredinu svake krofnice dok ubacujete vrh poslastičarske kese za špricanje u sredinu prženog testa. Nakon toga potopite vrhove punjenih krofnica u glazuru od vanile i čokolade i vratite ih na rešetku (ili papirne ubruse). Ostavite ih da odstoje 10-15 minuta kako bi glazura mogla da se stegne.
Uživajte u neverovatnim čokoladnim kiflicama za omiljeni Dan zaljubljenih ili drugi praznik!