Način pripreme
Prvo pripremite smesu za pitice sa sirom. Za smesu za premazivanje sjedinite umućeno jaje sa svežim mlekom, ulje i prašak za pecivo, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i ostavite sa strane.
Za nadev pomešajte mrvljeni sir sa jajetom dok ne dobijete homogenu smesu koja liči na krem.
Posebno za premazivanje pite pomešajte jedno umućeno jaje sa po jednom supenom kašikom svežeg mleka i ulja dok ne dobijete homogenu smesu.
Otvorite paket kora za pitu. Uzmite jednu koru i namažite je smesom za premazivanje uz pomoć četke. Uzmite drugu koru, stavite je na prvu i ponovo namažite smesom.
Uzmite treću koru, stavite je na gotovu, namažite smesom za premazivanje. U kraj šire strane poređane 3 kore stavite od nadeva po celoj dužini i uvijte u rolat.
Stavite rolat u pravougaoni pleh, namazan uljem.
Tako radite sa svim ostalim korama. Namažite pitu smesom za premazivanje i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta dok ne dobijete zlatnobraon boju.
Isecite na male pitice i servirajte dok su još tople.
Uživajte u sočnim i ukusnim piticama rolnicama sa sirom.