Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Punjeni luk sa pirinčem i povrćem

Punjeni luk sa pirinčem i povrćem

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Punjeni luk sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Gabriela
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ovo je pravo remek-delo u kulinarstvu - punjeni luk sa pirinčem i povrćem"

Potrebni sastojci

  • luk - 5 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica za nadev
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • so
  • čubar
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pet glavica luka oljuštimo i kuvamo u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Izvadimo glavice luka da se ohlade, a bujon sačuvamo za pripremu nadeva.

1 luk sitno iseckamo, šargarepu i pečurke takođe i propržimo na umerneoj vatri sa masnoćom.

Pirinač operemo u mlakoj vodi nekoliko puta dok se voda ne izbistri. Procedimo dobro.

Dodajemo opran i proceđen pirinač u povrće i dodajemo vodu od luka 1 šolju.

Začinimo solju, biberom i čubrom i promešamo. Dodajemo još jednu i po šolju bujona od luka i nastavljamo da kuvamo.

Kad pirinač upije vodu, skidamo tiganj sa strane. Skidamo prvi sloj luka.

Punimo glavice luka jednu po jednu sa nadevom od pirinča. Stavljamo ih u pleh namazan masnoćom. Pečemo punjeni luk na oko 180 stepeni 15 minuta.

Možemo posuti kačkavaljem dok pečemo luk ili servirati sa kiselim mlekom.

Prijatno sa punjenim lukom sa pirinčem i povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: