Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Punjeni luk sa mlevenim mesom, uvijen u slaninu

Punjeni luk sa mlevenim mesom, uvijen u slaninu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Punjeni luk sa mlevenim mesom, uvijen u slaninu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Opasno ukusan punjeni luk sa mlevenim mesom, uvijen u slaninu - unuštiti na licu mesta u društvu dobro ohlađenog piva"

Potrebni sastojci

  • luk - 4 velike glavice
  • mleveno meso - 400 g
  • prezle - 3 - 4 kašičice
  • soja sos - po ukusu
  • čili sos - po ukusu
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • slanina
  • barbikju sos
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk i odvajamo najveće ljuskeč. Ono što smo odvojili stavljamo na jednu stranu, a preostalo isečemo sitno. Dodajemo ga u mleveno meso.

Stavljamo i ostale sastojke - so, biber, prezle, soja sos, čili sos, braon šećer. Dodajemo barbikju sos i promešamo.

Nakon što mleveno meso promešamo, ostavljamo ga da odstoji sa začinima. Nakon toga pravimo lopte od njega, zavisi od veličine ljuske luka i uvijamo sa njom. Svaku gotovu loptu uvijamo tankim kriškama slanine.

Upalimo roštilj i za to vreme namađemo lopte barbikju sosom. Pečemo sa svih strana.

Serviramo sa prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: