Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Bulgur sa spanaćem

Bulgur sa spanaćem

Bulgur sa spanaćem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Neočekivano dobra kombinacija bulgura sa spanaćem - postala nam je omiljena"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 200 g
  • spanać - 400 g, listovi
  • luk - 200 g, crni
  • šargarepa - 200 g
  • kampari - 200 g /čeri paradajz
  • mladi luk - 8 strukova
  • mirođija - 4 struka
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
  • topla voda - 700 ml
  • preliv
  • jaja - 4 l
  • kiselo mleko - 200 g, 3, 6 % ili više
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g u salamuri
* merne jedinice

Način pripreme

Nemojte žaliti sredstava - birajte najbolje sastojke.

Posude:

velika posuda

veliki ravan riganj 26 cm

pleh 43 cm

1. Isecite luk i šargarepu na kockice

2. Isecite spanać, mladi luk i mirođiju. Pomešajte ih u posudi.

3. Isecite paradajz.

4. U ugrejanom ulju propržite luk i šargarepu.

5. Dodajte do ~10 g i alevu papriku ~ 20 g.

6. Dodajte bulgur sa ~10 g soli.

7. Dodajte vrelu vodu ~ 500 ml.

8. Smanjite vatru. Ukoliko je potrebno dodajte vodu dok ne prestane da upija i dok ne počne da vri.

9. Skinite sa vatre. Prebacite u posudu. Pokrijte poklopcem kuvani bulgur.

10. Ugrejte ulje. Dinstajte spanać sa ~ 10 g soli zajedno sa lukom i mirođijom dok spanać ne omekša.

12. Dodajte spanać sa mladim lukom i mirođijom u bulgur. Promešajte. Sipajte u pleh. Poređajte paradajz sa isečenom stranom na gore, tako da pokrije celo jelo.

13. Pecite ukusno zapečeno jelo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni ~ 15 minuta (dok se paradajz ne zapeče, a nadev provri).

Za to vreme umutite jaja sa kiselim mlekom, rendanim sirom i kačkavaljem.

14. Prelijte bulgur sa spanaćem prelivom. Vratite u rernu. Pecite dok ne bude gotovo ~ 15 minuta (dok se ne pojave tamne fleke i zalazna boja preliva).

Ovaj bulgur sa spanaćem je veoma ukusno i korisno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: