Način pripreme
1. Bulgur skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Standarno za bulgur srednje veličine važi pravilo da se kuva oko 15 minuta u odnosu 2:1 ili 2, 5:1 u zavisnosti od vrste i jačine vatre.
Kada ga pripremam za salatu ili tabule, volim da ga ostavim al dente i nikad ne previše kuvan.
Ako koristite sitan, čak nije ni potrebno da se kuva, nego ga samo poparite i potopite u vodu.
2. Gotov bulgur pomešajte sa malo soli i maslinovog ulja i ostavite da se ohladi. Tako se zrnca neće zalepiti.
3. U posudi pomešajte iseckani peršun sa isečenim mladim lukom - ako je finiji stavljamo 3, a ako je deblji 2.
Dodajemo sokove citrusa i sirće (od njih možemo staviti veću ili manju količinu, po ukusu) maslinovo ulja, so, iseckanu ili izmrvljenu čili papriku i biber.
Lepo promešajte i sa ovim vinegretom začinite vulgur.
4. Dodajte listove spanaća i pomešajte sa pažljivo začinjenim bulgurom da se ne izgnječi.
5. Korisnu riblju salatu prebacujemo u posudu i odozgo stavljamo ribu palaidu i masline.
Ostaje samo da sipamo čašu hladnog belog vina i idila sa ovom salatom sa bulgurom će biti potpuna.
Prijatno sa ovom ukusnom salatom od bulgura sa bejbi spanaćem i palamidom.