Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Štrudla sa bundevom i mesom

Štrudla sa bundevom i mesom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k241
Štrudla sa bundevom i mesom
Fotografije: Ivelina
1 / 6
11/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Koliko li će biti ukusna ova štrudla sa mesom i bundevom - ne pitajte se, već je pripremite"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1/2 pakovanja
  • bundeva - 400 g
  • luk - 80 g
  • teleće mleveno meso - 500 g ili druga vrsta mlevenog mesa
  • paradajz - 300 g, konzerva ili sveži paradajzi
  • mediteranski začini - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 3 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • rikota - 100 g ili filadelfija
* merne jedinice

Način pripreme

Oguljenu bundevu isecite na male kockice (otprilike 2-3 cm). Zagrejte malo masti u tiganju.

Pržite bundevu dok ne bude gotova otprilike 5-10 minuta, Prebacite u posudu.

U istom tiganju zagrejte masnoću i prepržite luk i mleveno meso 15 minuta.

Dodajte začine i promešajte.

Sipajte sos paradajz i kuvajte dok se ne zgusti. Promešajte izdinstanu bundevu u paradajz sosu sa mlevenim mesom da se ravnomerno pomeša.

Od smese i kora napravite dve štrudle.

Rasprostrite četiri fine kore u tepsiju na papir za pečenje. Namažite rikotom ili drugim mekim sirom poput Filadelfije.

Rasporedite polovinu smese za punjenje u sredinu kora po dužini, kako biste prekrili približno jednu trećinu nje.

Uvijte, potpomagajući se papirom na kojem su kore. Dva kraja savijte ka unutra da ne bi iscurela smesa prilikom pečenja.

Uvijte i drugu slanu štrudlu na isti način.

Namažite belancem i pospite bundevinim semenkama i čedar sirom, ukoliko želite.

Prebacite u rernu i pecite na 200 stepeni 20-30 minuta dok ne postane zlatkasto. Ostavite da se ohladi na 10 minuta, nakon toga isecite.

Poslužite sa salatom i mekim sirom sa svežim biljkama.

Definitivno pripremite ove tako ukusne štrudle sa bundevom i mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: