Način pripreme
Bundeva, dunje i jabuke se narendaju na sitno. Posipaju se cimetom i promešaju se.
Maslac se istopi.
Lešnici i bademi se samelju i pomešaju.
Uzima se jedan list kora i maže se maslacem. Preko njega se stavlja drugi list koji se takođe namaže. Raspoređuje se 1/6 šestina voćnog nadeva.
Posipa se deo orašastih plodova i posipa se sa 4 kašike šećera. List se uvija u rolnu i stavlja u posudu za pečenje postavljenu papirom.
Na isti način se sprema još pet rolni za ukusnu štrudlu sa bundevom. Odozgo se mažu maslacem.
Štrudla se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok se ne zarumeni.
Može da oduzme i sat vremna, ali zbog sirovog voća je neophodno da se peče duže vreme.
Dok je još topla, savršena štrudla sa bundevom posipa se šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!
Komentari