Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Moja domaća sarma

Moja domaća sarma

Moja domaća sarma
Fotografije: Ilinka
1 / 2
06/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
270 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
450 min.
Porcije
10
"Nema boljeg od domaćeg"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 2 kg
  • mleveno meso - 1 kg (mešavina)
  • praziluk - 200 g
  • crni luk - 2 veće glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • pirinač - 200 g
  • suvi začin - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • ulje - po ukusu (mast)
* merne jedinice

Način pripreme

Iseći luk, praziluk, šargarepu izrendati i dinstati 10 min ta tihoj vatri.

U drugoj posudi kuvati pirinač. Sastaviti kuvan pirinač sa izdinstanim sastavom, dodati mleveno meso (živo) i skloniti sa vatre. Po ukusu dodati začine.

Kada se prohladi na svaki list kupusa stavljati po jednu kašiku sastava i praviti sarme.

Na dno velike šerpe staviti par listova kupusa da pokriju dno, a zatim ređati sarme tako da između njih nema previše prostora.

Po izboru se moze dodati suvo meso, kosti, slanina.

U drugu šerpu rastopiti mast (ili zagrejati ulje) i dodati alevu papriku, zatim sa ovim prelijemo sarme i dodamo vode da sarme budu potopljene u tečnosti.

Kuvati dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Klasičan i jednostavan recept za sarmu . Svidja mi se .
31.10.2021 09:43