Način pripreme
Prosejte brašno u odgovarajuću posudu. Maslac usitnite i prstima ga utrljajte sa brašnom da dobijete mrvice. Dodajte šećer i vanilu.
U sredini smeše napravite udubljenjei u njega stavite jaje. Promešajte i sipajte vodu. Brzo umesite i formirajte kuglu testa. Stavite da se odmara u frižideru skoro pola sata.
Krem pripremite tako što ćete žumanca umutiti sa esencijom, šećerom i skrobom dok ne postane glatka smesa i zatim dodajte mleko u delovima. Kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne.
Sipajte krem u čistu posudu i ostavite da se ohladi. Umutite pavlaku. Pomešajte već ohlađeni krem i pavlaku. Mešajte dok sve ne postane gladak krem. Ohladite ga.
Izvadite testo i razvaljajte ga tako da pokrije dno i zidove u odgovarajućem kalupu. Prekrijte testo papirom za pečenje i pospite kuglicama za pečenje ili zrelim zrnima pasulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ivice testa ne porumene. Uklonite papir sa kuglicama i pecite testo na srednjem nivou.
Koru od testa potpuno ohladite, izvadite i stavite na poslužavnik. Napunite je kremom, a vrh ukrasite seckanim voćem i narom.
Ostavite da se dobro ohladi pre posluživanja. Voće možete premazati rastopljenim želatinom ako želite da dugo ostane sveže.