Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom da se dobije lep krem. U njih u mlaziću dodajte ulje i sveže mleko. Nakon toga dodajte vanilu i kakao.
Mešajte smesu rukom ili mikserom - na najslabijim obrtajima. Smesa treba da se dovede do potpune homogenosti.
Odvojte jednu šoljicu nje koja će kasnije poslužiti za glazru gotovih petifurija.
U ostalu smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Ponovo sve promešajte i prespite u tepsiju sa papirom za pečenje. Pecite koru u rerni zagrejanoj na 170 srepeni otprilike 30 minuta. Kada je gotova, izvadite iz rerne i secite na kvadrate. Ostavite da se ohladi.
Odvojenu kakao smesu stavite u sud na ringlu i mešajte dok se ne zgusti. Vrućom glazurom zalijte hladnu koru za kolače.
Ostavite da se stegne i ukrasite tečnom čokoladom.
Duplo čokoladni kolači su gotovi.