Način pripreme
Da biste pripremili domaće čokoladne kolače biće vam potreban mikser. Razbijte jaja u posudu, dodajte vodu i kiselu pavlaku. Dobro umutite.
Dodajte sirće i ulje, nakon toga vanilu i sodu. Posle stavite kakao i šećer. Ponovo mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Prosejte brašno i dodajte i njega u ostale sastojke u delovima.
Pripremite odgovarjaući pleh, najbolje pravougaoni, obložite paprom za pečenje. Namažite sa malo ulja.
Gotovu smesu za koru za vaše kolače podelite na 3 mesta - u tri posebne posudice. Jednu sipajte u pleh, rasporedite svuda. Pecite pola sata na 150 stepeni.
Možete proveriti čačkalicom za zube - ako je suva, kora je gotova. Treba da se ohladi pre nego što nastavite dalje.
Ponovo namažite papir za pečenje masnoćom. Sipajte drugi deo smese. Uradite i sa poslednjom gomilom isto ili poslednjom korom za petifuri.
Pecite i ostavite da se ohladi.
U šerpu sipajte da provri 300 ml pavlake. Izmrvite sitno 200 g čokolade i sipajte u pavlaku. Mšejate dok se ne integriše i dok ne dobijete čokoladni sos. Stavite u frižider da se ohladi.
Čim se čokoladna pavlaka i kore ohlade, možete početi da sastavljate slatkiš, koji će se nakon toga pretvoriti u čokoladni petifuri.
Umutite pavlaku mikserom - kad okrenete posudu ne ttreba da pada. Stavite prvu koru na ravnu površinu. Rasporedite polovinu umućene pavlake preko.
Isecite pola banane na krugove. Poređajte preko pavlake i stavite drugu koru. Nanesite preko preostalu pavlaku. Preko nje stavite drugu polovinu banane, takođe isečene. Odozgo stavite i poslednju koru.
Razlomite preostalih 80 g čokolade, dodajte 1 supenu kašiki maslaca u nju. Rastopite u mikrotalasnoj oko 60 sekundi. Mešajte lepo, treba da dobijete konzistenciju tečne čokolade. Ostavite sa strane da se ohladi.
Poslednje umutite preostalu pavlaku - 200 ml. Odvojite deo za ukras pastica.
Gotovu čokoladnu tortu isecite na 8 kockica.
Svaki petifuri namažite šlagom sa svih strana. Prelijte tečnom čokoladom - oko 1 supena kašika.
Nakon što se ohlade, ukrasite čokoladne kolače za poznavaoce ružicama od šlaga. Dodajte kružić banane i čokoladnu lopticu.