Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca.
Belanca umutite na sneg sa šećerom. U njih dodajte jedno po jedno žumance.
Dodajte rastopljenu čokoladu, prosejano brašno i kakao. Pažljivo mešajte spatulom.
Podelite dobijenu smesu na tri dela i pecite tri kore u kvadratnom kalupu.
U kaserolu sipajte šećer i maslac. Nakon što se karamelizuje, sipajte 100 ml ugrejane pavlake.
Ostavite da se ohaldi i dodajte u 500 ml umućene pavlake. Dobro promešajte. Sa dobijenim kremom namažite kore, odozgo poravnajte pavlakom u tankom sloju.
Napravite ganaš, ugrejte pavlaku i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne rastopite. Ostavite u ffrižideru 30 minuta i nakon toga umutite na mekan krem.
Isecite kolače i ukrasite ganašem.
Čokoladni kolači sa karamel sosom su gotovi.