Način pripreme
1. Kvasac rastvorite u lagano zagrejanom mleku i promešajte. U ovoj fazi ne morate čekati da se aktivira.
U posudu prosejte brašno i u sredini napravite udubljenje u koje sipajte blago umućeno jaje sa šećerom, vanilu, kiselu pavlaku (na sobnoj temperaturi) i mleko sa kvascem.
2. Umesite glatko testo u multupraktiku ili mikserom sa nastavcima za testo, tako da se ne lepi. Ako je potrebno, dodajte još brašna i dodajte malo po malo maslaca dok se potpuno ne upije.
3. Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite testo da naraste dok ne udvostruči zapreminu - oko 1 sat.
4. Dok testo narasta, pripremite krem prema uputstvima na paketu skroba ili pudinga. Rastvorite sadržaj u 100 ml vode dok mleko i šećer ne proključaju na šporetu. Sklonite sa ringle i sipajte skrob u tankom mlazu, a zatim vratite na umerenu vatru i mešajte dok se ne zgusne - 4-5 minuta.
5. Naraslo testo razvaljajte na brašnom posutoj površini u pravougaonu koru debljine oko 4 mm.
Premažite ohlađenim i čvrstim kremom od vanile i zarolajte. Povucite krajeve rolata da se izduži.
6. Vrlo oštrim nožem isecite na kriške i poređajte ih na rastojanju u dva pleha prekrivena papirom za pečenje. Ostavite pecivo sa kremom da naraste oko 1 sat.
7. Umućenim žumancem premažite sve rolnice, neke pospite listićima badema, druge orasima, šećernim perlama i mrvicama u boji.
8. Rolnice sa kremom pecite 20 minuta ili dok ne porumene u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Iznenadite svoje najmilije ovim šarmantnim malim rolnicama sa kremom za goste.
Uživajte!