Način pripreme
Kvasac se pomeša sa svežim mlekom. Dodajte se 1 supena kašika šećera, jedno žumance, prstohvat sode za hleb i brašno koliko upije da se dobije gusta kaša. Ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.
U drugu posudu pomešamo preostala jaja i so, 1 supenu kašiku šećera, ulje, sok od limuna i postepeno dodajemo brašno. Sipajte kvasac i zamesite testo. Treba da bude meko, ali da se ne lepo po rukama.
Podelite testo na 3 lopte. Svaka od njih se razvije da bude veličine pleha. Radite preko papira za pečenje. Razvijeni delovi testa se stavljaju jedno preko drugog, između prvog i drugog mažete uljem, između drugog i trećeg takođe i na poslednji ne stavljate ništa. Stavljate čašu u sredinu i pravite osam proreza sa strane, da liči na sunce.
Uvijete dobijene komade i prebacite u pleh, namazan i posut brašnom. Tamo ostavljate da nadođe još 30 minuta, nakon toga mažete žumancem i stavljate da se peče na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Pripremite veliki pleh, zato što kad nadolazi, pogača mnogo naraste.