Način pripreme
1. Izrendajte dve vrste čokolade i rastopite zajedno sa mašću na pari na 50 stepeni.
Promešajte lepo i ostavite 3-4 minuta da se ohladi.
2. Stavite hrskavi kornfleks u čokoladnu masu, promešajte i sipajte u jednakom sloju u kalup za turon prečnika 19x9x2.5 cm. Ako nemate specijalni kalup za turon, koristite isečenu kutiju svežeg mlela ili drvenu kutiju tog prečnika, obložen papirom za pečenje.
Ostavite čokoladu da se stegne u hladnom na minimum 20 minuta.
3. Pospite sa 2-3 prstohvata soli, ni u kom slučaju obična ili tvrda u granulama. Ja koristima marku Maldon.
4. Slani tofu pripemite tako što ugrejete sve navedene sastojke za njega i mešajte neprestano 15 minuta na 120 stepeni. Treba da se zgusne i postane lepljivo.
Sipajte tofu na čokoladnu, poravnajte brzo pre nego što se stegne i odozgo pospite slanim ljuspicama.
5. Stavite u frižider na 6 sati, nakon toga možete iseći turon na pravougaonike i servirati na novogodišnjoj ili božićnoj trpezi.
Raskošan čokoladni turom sa slanim tofuom sa savšenog balansa slanih i slatkih delikatnih nota.