Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kaša»Kaša od ječma sa suvim šljivama

Kaša od ječma sa suvim šljivama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Kaša od ječma sa suvim šljivama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
2
"Kaša od ječma sa suvim šljivama - dokaz da jednostavne stvari mogu da budu neverovatno ukusne"

Potrebni sastojci

  • griz od ječma - 80 g
  • voda - 550 ml (ili sveže mleko)
  • suve šljive - 8 komada
  • smeđi šećer - 40 g
  • bademi - 50 g oljušteni, sirovi ili blago pečeni
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte vodu i potopite suve šljive u njoj na nekoliko minuta. Cilj je lagano opuštanje šljiva, ali ne i da šljive previše omekšaju.

Uklonite ih iz tečnosti i isecite na komade.

2. Bademe isecite na velike komade, a griz od ječma sameljite u blenderu da postane fin kao brašno.

3. Rastopite maslac u šerpi ili dubokom tiganju sa debelim dnom. U to sipajte brašno od ječma i mešajte na laganoj do umerenoj vatri 2-3 minuta. Mirisaće vrlo lepo.

4. Stavite bademe, šećer i šljive i mešajte još 2 minuta na 4., 5. stepenu od 9 na šporetu. Dobićete smesu poput mrvica.

5. Sipajte toplu vodu iz 3 puta, uz neprestano mešanje, da bi se rastvorile prvobitno stvorene grudvice.

6. Kuvajte na laganoj vatri oko 8 minuta ili dok se kaša od ječma sa suvim šljivama ne zgusne.

Poslužite je sa još badema i suvih šljiva kao ukras, a jedite je toplu za kompletan i zdrav doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: