Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Jesenji krem sa kestenom

Jesenji krem sa kestenom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Jesenji krem sa kestenom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Jesenji krem sa kestenom je jedan od razloga da volite jesen i da je čekate sa nestrpljenjem"

Potrebni sastojci

  • kesteni - 60 g kuvani ili pečeni, oljušteni
  • kruška - 1 komad, mekana, dobro sazrela
  • orasi - 40 g sitno iseckani
  • sveže mleko - 220 ml
  • maslac - 20 g
  • žumanca - 2 komada
  • čokolada - 200 g za topljenje sa 50% kakaa
  • rum - 1 poklopac, tamni
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite žumance sa mlekom. Isecite maslac na komade i izlomite čokoladu. Oljuštite i isecite krušku na vrlo sitne komade ili je sameljite. Kruška ne bi trebalo da bude prevelika (oko 70 g kada se oljušti i očisti). Dodajte je svemu ostalom.

Sipajte u odgovarajuću posudu i mešajte smesu na pari 8-10 minuta na 70 stepeni.

2. Dobijenoj homogenoj smesi dodajte rum, sitno iseckane orahe i mlevene kestene.

3. U ovoj fazi smesa je tečna, ali ne brinite, jer će se sada zgusnuti. Ako i dalje želite da je zgusnete više, možete neko vreme da je kuvate na pari ili na šporetu na niskoj temperaturi. Mleveni kesten i orah takođe doprinose gustini čokoladnog krema.

4. Jesenji krem sa kestenom sipajte u 4 male posude ili šoljice i kada se ohladi stavite ga u frižider da se stegne i postane fantastičan desert sa mirisom jeseni.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: