Način pripreme
Pasulj operite i potopite u hladnu vodu preko noći. Sledećeg dana ga isperite i prebacite u šerpu, prelijte hladnom vodom i nakon što proključa ocedite vodu i pasulj prebacite u glinenu posudu.
U tiganju ili šerpi, sa uljem, na kratko propržite kolenice sa svih strana da meso zapečatite, a zatim zajedno sa masnoćom prebacite u pasulj u đuvečari.
Sitno seckani luk, papriku, šargarepu i beli luk dodajte u pasulj i kolenice.
Sipajte vodu tako da pokrije pasulj, a jedan ili dva prsta tečnosti ostanu iznad njega, dodajte alevu papriku, paradajz pastu ili oljušteni i iseckani paradajz, nanu, selen i so.
Đuvečaru sa pasuljem i mesom dobro zatvorite poklopcem i zapečatite testom (pripremljeno od 4-5 kašika brašna i vode).
Prebacite u hladnu rernu i pasulj sa kolenicama u đuvečari pecite dva do tri sata na 150-160 ° C.
Prijatno!