Način pripreme
Ugrejte masnoću u dubokom tiganju i propržite pileće meso, isečeno na sitne komade. Začinite solju i dobro promešajte.
Čim meso pobeli i skoro se zaprži dok ne bude gotovo, izvadite i u isti tiganj dodajte iseckanu šargarepu, beli luk i luk. Nakon što omekša povrće, dodajte isečene pečurke.
Poromešajte povrće i čim se pečurke zaprže, dodajte rendani paradajz i paradajz pire pomešano sa malo vode. Začinite solju i biberom. Nastavite da dinstate smesu dok telnost ne ispari. Sada dodajte grašak iz konzerve i prženu piletinu.
Ostavite na vatri još 3-4 minuta i skinite sa vatre. Na ugrejanu ringlu stavite šerpu sa malo maslaca u njoj, dodajte kašičicu brašna i propržite.
Lagano dodajte sveže mleko, mešajte neprestano sos. Začinite bešamel prstohvatom muskatnog oraščića i solju. Počnite sa sastavljanjem kebapa.
Potrebna vam je ne mnogo velika posuda, u nju stavite dve kore za pitu - ivice treba da vise spolja. U sredinu kora stavite nadev i uvijte ivice koje vise.
Nakon toga okrenite posudu na prethodno namazan pleh. Dobijate nešto kao bošću. Uradite na isti način i sa drugim korama. Dobijate 6 punjenih bošči.
Prelijte ih bešamel sosom i stavite da se peku u ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 40 minuta. Čim kebap bude gotov, izvadite i pospite rendanim kačkavaljem, vratite u rernu dok ne dobije lepu boju.
Pileći sultan kebap je gotov.