Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle u rerni sa nadevom od domaćeg mlevenog mesa

Svinjske šnicle u rerni sa nadevom od domaćeg mlevenog mesa

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Svinjske šnicle u rerni sa nadevom od domaćeg mlevenog mesa
Fotografije: Natalia Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Jedinstveno ukusan svinjski rolat sa bogatim nadevom koji možete da servirate sa garnirungom po vašem izboru. A sada zapišite recept ili ćete da se oblizujete?"

Potrebni sastojci

  • svinske šnicle - 300 g
  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • jaje - 1 komad
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • hleb - 2 kriške, suv
  • luk - 2 male glavice ili 1 velika
  • krompir - 2 skuvana
  • peršun
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se iseku na tanke duge lente. Luk i kiseli krastavčići se iseku na sitno, stavljaju se u duboku posudu i u njih se dodaje mleveno meso, izgnječen krompir, nakvašen i namrvljen hleb, peršun, so, biber po ukusu.

Mleveno meso se dobro zamesi. Poređamo jednu do druge lente mesa i preko njih ravnomerno samo na jedan kraj stavljamo mleveno meso.

Nakon što smo stavili mleveno meso pokrivamo odozgo sa krajevima koji štrče od lenta mesa i oformimo kao rolat. Posipamo solju i biberom.

Pomoću konca uvijamo slani rolat, tako da se ne raspadne, stavljamo ga u odgovarajuću posudu za pečenje i pečemo 30 minuta na 150-180 stepeni nakon čega pojačavamo. Treba da se dobije hrskava korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: