Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Srnetina u đuvečari

Srnetina u đuvečari

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Srnetina u đuvečari1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Za pripremu sočne divljači je potreban majstorluk, a za jelo - dobro društvo!"

Potrebni sastojci

  • srnetina - 700 g od plećke, može i drugi deo
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crveno vino - 1 l
  • paradajz pire - 50 g
  • pečurke - 250 g
  • slanina - 50 - 100 g
  • maslac - 50 g, kravlji
  • špargle - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 kašičica
  • za marinadu
  • karanfilić - 3 ružice
  • lovorov list - 3 lista
  • biber - 10 zrna
  • sirće - 200 - 250 ml
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • celer - 1 parče
  • luk - 1 glavica
  • piment - 3 zrna
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Za marinadu krupnije isecite luk, beli luk i celer. Stavite ih u sirće, pomešanih u šerpi sa litrom vode i začinima. Ostavite marinadu da se kuva 10 minuta. Nakon što se ohladi, isečenu srnetinu marinirajte 1 dan ili ako imate mogućnost - 2 dana.

Poparite špargle u vreloj vodi, ostavite da se ohlade i oljuštite.

Propržite u maslacu. Izvadite ih i propržite u istoj masnoći isečeni luk, pečurke i slaninu. Pospite alevom paprikom, promešajte sa paradajz pireom i dodajte vino. Ostavite da vri nekoliko minuta i dodajte špargle, srnetinu i začine.

Prebacite sve u đuvečaru. Učvrstite poklopac testom i stavite da se peče oko 2 sata na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: