Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Uvijena pita sa majonezom

Uvijena pita sa majonezom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Uvijena pita sa majonezom
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Izuzetno sočna i aromatična - servira se kako topla, tako i hladna - svakako je ukusna!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 - 10 komada
  • jaja - 2 komada
  • majonez - 1 komad
  • kiselo mleko - 5 - 6 supenih kašika
  • sir - oko 200 g
  • soda - 1/2 kašičice
  • ulje - za premazivanje
  • Za zalivanje
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mutimo jaja i majonez žicom za mućenje. Dodajemo usitnjeni sir i mlaz ulja. Sodu gasimo u kiselom mleku i takođe dodajemo u smesu. Pažljivo mešamo kašikom.

Nauljimo tepsiju. Uzimamo po jednu koru, nauljimo i dodajemo smesu, uvijamo i ređamo u tepsiju. Nastavljamo tako dok se ne napuni tepsija ili dok ne nestane kora.

Ukoliko je ostalo još smese, u nju dodajemo jaje i kiselo mleko i lepo mutimo. Kašikom raspoređujemo po piti, pre svega na mestima gde se vidi suvo - po krajevima pite. Posipamo mlazom ulja i stavljamo negde na toplo na 10 minuta.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 10 stepeni sa ventilatorom (ja pečem na najnižem nivou) dok ne bude gotovo. Oduzima između 30 i 40 minuta, ali bilo bi dobro da se nadgleda. Kada je gotova, uvijamo je krpom i okrećemo obrnuto na posudice ili tanjire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: