Šnicle u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
14/04/2021
"Šnicle u vatrostalnoj posudi - em ukusne, em mnogo jednostavne za spremanje!"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 - 6 šnicli, po izboru
  • so
  • biber
  • soja sos - 4 - 5 kašike
  • kečap - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 2 glavice
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle se blago istucaju u posipaju se sa malo ulja i mlevenog bibera.

Svi ostali sastojci osim lovorovog lista i vina se promešaju. Šnicle se poređaju u namazanu vatrostalnu posudu i odozgo se preliva aromatičnom pastom.

Dobro se uvaljaju sa svih strana i ostavljaju se jedan sat u frižideru. Nakon toga u vatrostalnu posudu se dodaju na polumesece isečen luk i lovorovi listovi. Odozgo se preliva vibom u stavlja se poklopac posude ili aluminijumska folija.

Šnicle se peku kontinuirano na 180 stepeni. Ja ih obično stavljam na najnižu temperaturu rerne tokom cele noći.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar