Brjam - grčki đuveč

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732224
Brjam - grčki đuveč1 / 2
15/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Brjam sa patlidžanima - dok izgovorite ima i on je već gotov"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • krompir - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • ulje
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan, tikvice i krompir isecite na kolutiće i prоpržite ih.

U ostaloj masnoći zapržite sitno iseckani luk i beli luk.

U tepsiju poređajte propržene kolutiće, tako što između slojeva posipate proprženu smesu od luka i belog luka. Sve posipate izrenadanim paradajzom.

Dodajete vodu i pečete u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: