Domaći ravioli

Domaći ravioli1 / 2
15/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
"Jednom kada probate ove raviole, za ceo život ćete postati fanovi domaće testenine"

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • so
  • voda - malo
  • belanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite meko testo od prosejanog brašna, jajeta, soli i malo vode. Gotovo glatko testo razvijte i isecite kolutiće čašom i kalupčićima.

Kolutiće punite nadevom po vašoj želji - jedan kružić premažite umućenim belancem, stavite nadev u sredinu, odozgo stavite drugi kružić i njihove krajeve pričvrstite.

Za nadev za raviole možete iskoristiti ostatke od kuvanog ili pečenog mesa koje sameljete, pržite u masnoći zajedno sa iseckanim lukom. Začinite solju, biberom i pomešajte sa 1 jajetom.

Već gotove raviole ubacujte u ključalu blago posoljenu vodu i kuvajte otprilike 5-10 minuta. Možete da ih poslužite sa supom ili sosom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: