Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa graškom i krompirom u đuvečari

Svinjetina sa graškom i krompirom u đuvečari

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Svinjetina sa graškom i krompirom u đuvečari
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Još nismo sigurni zašto jela u đuvečari ispadaju toliko ukusna, ali sigurno ćemo sipati još jednu porciju!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 1 kg
  • krompir - 1 kg
  • grašak - 1 konzerva, velika
  • paradajz - 4 komada
  • luk - 2 - 3 komada
  • beli luk - 1 glavica, celi čenovi
  • mirođija - 1/2 vezice
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - mleveni i cela zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • vino - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na krupne zalogaje, pospite solju i biberom obilno i promešajte ga. Ispržite ga iz 2-3 puta u zagrejanoj masnoći dok ne promeni boju ravnomerno.

Sipajte u podmazanu đuvečaru. Dodajte očišćen i krupno isečen krompir, natopljen kratko u vodi sa 2 kašike sirćeta i oceđen.

Iseckajte luk i stavite da se zaprži u oko 100 ml masnoće. Pred kraj dodajte cele čenove belog luk i sitno iseckan paradajz. Promešajte minut i sklonite sa ringle. Začinite sa malo soli i bibera.

Sipajte u đuvečaru oceđeni grašak, odozgo luk sa belim lukom i paradajz i promešajte, dodajući začine + lovorove listove i iseckanu mirođiju.

Dolijte vino i ako je potrebno još tople vode. Stavite poklopac i gurnite da se peče u jako zagrejanoj rerni 1 sat i 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: