Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša sa lukom u rerni

Skuša sa lukom u rerni

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
5513243
Skuša sa lukom u rerni
Fotografije: Martina Trakova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Da li ćete umesto nas nadgledati skušu sa lukom u rerni, samo da skoknemo do prodavnice po još vina?"

Potrebni sastojci

  • skuša - 4 komada
  • luk - 2 komada, kromid
  • so - po ukusu
  • masnoća - 4 supene kašike, biljna
  • šareni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo ribu na kolutove. Dobro posolimo i ostavimo da odmori 2-4 sata u frižideru.

Ređamo skušu u tepsiju i dodajemo malo vode. Luk sečemo na polumesece i raspoređujemo između komada ribe.

Posipamo masnoćom i šarenim biberom. Pečemo u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Prilikom serviranja dodajemo komad limuna u pečenu ribu.

Skuša sa lukom u rerni je ukusna i jednostavna za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: