Pečena bundeva violina

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pečena bundeva violina2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Unikatno ukusna i aromatična bundeva! Recept iz zlatnog fonda!"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 velika, violina
  • beli luk - 2 - 3 glavice
  • maslinovo ulje - odokativno
  • so
  • kari - 1 kašičica
  • đumbir - suvi, nekoliko prstohvata
  • čubar - nekoliko strukića, sušeni
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu na 2 dela i očistite je od semenki. Izbušite površinu štapićem i začinite začinima. Polijte s malo maslinovog ulja i ostavite je na 10 minuta.

Stavite bundevu u nauljenu tepsiju sa korom ka gore. Dodajte u tepsiju cele glavice belog luka i grančice čubra. Stavite bundevu da se peče otprilike sat vremena u zagrejanoj rerni ili dok ne bude skoro u potpunosti omekla.

Izvadite, okrenite komade i po želji prelijte sa još malo začina i maslinovog ulja. Vratite bundevu na još 10-15 minuta da se dopeče. Poslužite je sa iseckanim glavicama belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: